Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
r rgulys2C Mascarpone hab borsos gymlcsraguvaln

Ír ürügulyás, mascarpone hab borsos gyümölcsraguval

Ír ürügulyás (6 adag)

Hozzávalók:

  • 1 kg bárány ragu hús
  • 1.4 kg burgonya
  • 1 kg répa
  • 2 fej hagyma
  • 2 szál kakukkfű
  • 1kk. snidling
  • 1kk petrezselyem
  • 20 dkg kelkáposzta (opcionális)
  • 1-2 babérlevél
  • 1kk. durvára őrölt bors
  • 1-1.5 l húsleves
  • 1 dl olaj

Elkészítés:

Olajon megpirítjuk a bárányhúst. Megpucoljuk és feldaraboljuk a zöldségeket, majd a bárányhússal rétegezve letakarható edénybe helyezzük. Kakukkfűvel, borssal, babérlevéllel, sóval ízesítjük, húslevessel felöntjük. Letakarjuk az edényt majd 140°C-os sütőben kb. 1 óra hosszát pároljuk (a kelkáposztát ilyenkor adjuk csak hozzá). Rendszeresen ellenőrizzük a folyadék mennyiségét és rázogassuk össze az edényt. Tálaláskor apróra vágott snidlinggel és petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét.

Mascarpone hab borsos gyümölcsraguval

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 50 g porcukor
  • 25 dkg fagyasztott málna és szeder
  • 5 dkg cukor
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A mascarponét, tejszínt és a porcukrot kemény habbá verjük, vagy egyenletesen összekeverjük és habszifonba töltjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. A kiolvadt gyümölcsök levéből és a cukorból híg szirupot főzünk frissen őrölt borssal fűszerezzük, kihűtjük. Óvatos mozdulatokkal összekeverjük a gyümölcsökkel, tálalás előtt ízlés szerint még megborsozhatjuk. A habot kistálakba, vagy poharakba tálaljuk, rászedjük a gyümölcsragut.