Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
etelfotok_990x532px_v2_grillcsirke

Grillcsirke menü (lazac teriyaki és málnaleves)

Lazac „teriyaki” marináddal üvegtészta salátával

Hozzávalók:

  • lazacfilé 20 dkg
  • szója szósz 1 dl
  • friss gyömbér 1 dkg
  • méz 2 ek.
  • üvegtészta 10 dkg
  • szezám olaj 2 ek
  • chili olaj 1 kk
  • lime 2 db
  • pok-choi vagy kínai kel 1 db
  • barna cukor 1 ek
  • friss chili 1 db
  • újhagyma 1 szál
  • szárzeller 1 szál
  • mungóbabcsíra 2 dkg
  • pok-choi 0.5 db
  • fekete vagy fehér szezámmag 1 csipet
  • friss koriander 1 kis csokor

Elkészítés:

A friss gyömbért lereszeljük, egy kistálba kicsavarjuk a levét, hozzákeverjük a szójaszószt, egy limenak a levét és a mézet. A lazacfilét kiszálkázzuk, formázzuk, a marinádba forgatjuk majd 8-10 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt lecsöpögtetjük, letöröljük, és vékony szeletekre vágjuk. A szárzellert, a kierezett chilit és a pok-choit vékonyan felcsíkozzuk. Dresszinget keverünk szezámolajból, chili olajból, egy lime levéből, kevés barna cukorral és sóval, vízzel hígítjuk. Az újhagyma zöldjét vékony karikákra vágjuk.
Tálalás előtt megfőzzük az üvegtésztát, lecsöpögtetjük, összekeverjük a dresszinggel és a zöldségekkel, az újhagyma és a koriander kivételével. Tányérra tálaljuk, ráfektetjük a lazac szeleteket és megszórjuk a karikára vágott újhagyma zöldjével, összevágott korianderrel és szezámmaggal.

Hideg málnaleves illatos fűszerekkel

Hozzávalók:

  • fagyasztott málna 50 dkg
  • barna cukor 15 dkg
  • citrom nád 1 szál
  • friss menta 1 kis csokor
  • lime 1 db

Elkészítés:

6dl vízben felfőzzük a megroppantott citromnádat, a barnacukrot és a mentaleveleket. Egy magas falú kis edénybe tesszük a málnát, ráöntjük a cukros redukciót és botmixerrel jó alaposan átturmixoljuk. Finom szűrőn átszűrjük és lime levével ízlés szerint tovább ízesítjük, tálalásig hűtőbe tesszük, majd lime héjával dekoráljuk.

Tökéletes grillcsirke zöldborsó pürével, újrépával és burgonyával

Hozzávalók:

  • tanyasi csirke 1 db
  • kakukkfű 1 kis csokor
  • zöldborsó 15 dkg
  • shalott hagyma 2 fej
  • új répa 3 szál
  • vaj 1 dkg
  • burgonya 2 db
  • olíva olaj 1-2 dl
  • bors

Elkészítés:

A csirkét kívül belül bedörzsöljük sóval, megkötözzük és zsírpapírral bélelt sütő tepsibe helyezve 230°C–on 50 percig sütjük. Sütés után megszórjuk finomra vágott kakukkfűvel és meglocsolgatjuk a saját kisült zsírjával. Kettévágjuk és így tálaljuk majd.
A megmosott burgonyákat félbe vágjuk, zsírpapírral bélelt tepsibe szeletelünk fokhagymát, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk kakukkfűvel és a vágott felükkel lefelé ráhelyezzük a burgonyákat. Sütőben 180°C-on 40 perc alatt megsütjük
Mentából, petrezselyemből, hagymából és a répa lehámozott héjából, fél óra alatt főzünk egy alaplevet, majd leszűrjük. A zöldborsót kevés alap lében puhára főzzük majd botmixerrel pépesítjük, szűrőn átpasszírozzuk, és kevés vajjal krémesítjük.
A megpucolt répákat hosszába félbevágjuk és vajon pirítjuk, amíg meg nem puhul. Ízlés szerint sózzuk.