Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
görög_lencseleves_wienerschnitzel_n

Görög lencseleves, Wienersnitzel Figlmüller salátával

Görög lencseleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 6 db paradicsom
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db babérlevél
  • feketebors
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A lencsét alaposan megmossuk és 2 órára hideg vízbe áztatjuk. A paradicsomot meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A lencséről leöntjük a vizet és egy fazékba tesszük. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy másfélszeresen ellepje. Hozzáadjuk a hagymát, a babért, az olívaolajat és a paradicsomot. Ízesítjük sóval, frissen őrölt feketeborssal és nagy lángon felforraljuk. Lejjebb vesszük a lángot és időnként megkeverve, kb. 40 percig főzzük, de legalábbis addig, míg a lencse meg nem puhul. 5 percig állni hagyjuk és tálalásnál minden tányérba elkeverünk egy kis kocka vajat.

Wienersnitzel Figlmüller salátával

Hozzávalók:

  • 80 dkg borjú felsál
  • Bors
  • 4 db tojás
  • Liszt
  • Zsemlemorzsa
  • 80 dkg saláta burgonya
  • 15 dkg sallota hagyma
  • 0,5l csirkehúsleves
  • Tökmagolaj
  • Almaecet
  • Cukor
  • 1kis csokor snidling
  • 1 csomag madársaláta
A dresszinghez:
  • 1 dl almaecet
  • 1 dl olaj
  • 2 ek. mustár
  • 2 ek. méz

Elkészítés:

A húsból vékony nyitott szeleteket vágunk, melyeket 3mm vékonyra kiklopfolunk és enyhén besózunk. Klasszikus módon lisztbe, tojásba és az általunk készített friss házi morzsába panírozunk.
A húst 200 fokos olajban, mindkét oldalán 1-1 perc alatt készre sütjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, és még melegen meghámozzuk, szeleteljük, felöntjük meleg csirkehús levessel és kihűtjük. A mustárból, mézből, almaecetből és olajból dresszinget készítünk. A hagymát vékonyan felszeleteljük, lesózzuk, és a burgonyához adjuk. Ízesítjük kevés almaecettel és cukorral. A madársalátát meglocsoljuk a dresszinggel, majd a burgonyasalátával és a kisütött rántott borjúval tálaljuk. A madár és a burgonyasalátát ízlés szerint meglocsolhatjuk tökmagolajjal.