Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
etelfotok_990x532px_v2_bableves

Göcseji bableves és kukoricaprósza

Göcseji babos káposzta

Hozzávalók:

  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 8 dkg tarkabab
  • 1 db füstölt csülök
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg paradicsompüré
  • 2 dkg zsír
  • 2 dkg liszt
  • kömény
  • fűszerpaprika

Elkészítés:

A babot, a füstölt csülökkel egy lábasban megfőzzük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a savanyú káposztát valamint a fűszerköményt és még fél óráig főzzük. Zsíron világos hagymás, fokhagymás, pirospaprikás rántást készítünk. Hideg vízzel elkeverjük, és a leveshez adjuk. Összefőzzük, és ha kell, utólag ízesítjük.

Kukoricaprósza

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 40 dkg cukor
  • 3 dkg vaníliás cukor
  • 1 dkg sütőpor
  • 40 dkg kukoricaliszt
  • 1 l kefir
  • szilvalekvár

Elkészítés:

A vajat, cukorral kihabosítjuk, hozzákeverjük a kefirt, a tojásokat, a sütőport, a sót és a kukoricalisztet. Vajazott lisztezett tepsibe terítjük, szilvalekvárt szaggatunk bele és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 45-50 perc alatt megsütjük.