Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
Gnocchi_amatriciana_raguval_n

Gnocchi amatriciana raguval

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt pofaszalonna vagy füstölt sonka
  • 1-2 nagy fej hagyma
  • 45 dkg konzerv pucolt paradicsom
  • Őrölt bors
  • Pecorino sajt
  • Szárított chilipaprika
  • 60 dkg gnocchi
  • Olívaolaj
  • Tengeri só

Elkészítés:

A füstölt szalonnát vagy sonkát csíkokra vágjuk, olívaolajon kipirítjuk. Rátesszük a csíkokra vágott hagymát és megpirítjuk. Felöntjük a zúzott paradicsom konzervvel, egy kevés vizet adunk hozzá és lassú tűzön főzzük. Durvára őrölt borssal, morzsolt szárított chili paprikával ízesítjük.
Körülbelül egy órát főzzük, szükség szerint utánízesítjük.
Tálaláskor összekeverjük a kifőzött tésztával, friss olívaolajjal meglocsoljuk és megszórjuk peccorinó forgácsokkal.