Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
Gesztenye krémleves ropogós marhasonkával

Gesztenye krémleves ropogós marhasonkával

Hozzávalók:

  • 25 dkg mirelit egész gesztenye
  • 5 cl brandy
  • 5 dkg shallott hagyma
  • szerecsendió
  • bors
  • 2.5 l tejszín
  • 8 szelet Bresaola sonka
  • 0.5 l szárnyas alap-lé
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

Az olvasztott vajban üvegesre pirítjuk a finomra vágott shallott hagymát, majd hozzá adjuk a gesztenyéket. Pár perc párolás után ráöntjük a brandy-t és elforraljuk róla. Felöntjük az alap lével és a gesztenyéket puhára főzzük benne. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval. Felöntjük a tejszínnel és mixerben krémesítjük. A marhasonkákat két szilikon lap között 180°C sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük. A levest poharakba tálaljuk és két-két szelet sonkát a tetejére teszünk.