Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
genovai_parmezános_padlizsán_n

Genovai parmezános padlizsán

Hozzávalók:

  • 60 dkg padlizsán
  • 4 dl hámozott darabolt paradicsomszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • bors
  • oregánó
  • 15 dkg mozzarella sajt
  • 5 dkg parmezán
  • olívaolaj

Elkészítés:

A padlizsánt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. 10 perc után a vizet leitatjuk róla, megborsozzuk és forró olajon mindkét felét elősütjük. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A hagymát és a fokhagymát nagyon finomra összevágjuk és egyszerre kevés olajon üvegesre pirítjuk. Sózzuk, ízesítjük szárított oregánóval és ráöntjük a paradicsomlevet. Legalább 20 percig nagyon lassan főzzük.
Ezután egy hőálló tál aljára öntjük a paradicsomszósz felét, rátesszük a padlizsán felét, majd újabb réteg szósz és padlizsán következik. Tetejére tesszük a mozzarella sajtot és a reszelt parmezánt. 200-220 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.