Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
feherbab_salata

Fehérbab saláta chilis paradicsommal, csirke vagy pulykamell almával és camamberttel

Fehérbab saláta chilis paradicsommal

Hozzávalók:

  • 25 dkg fehérbab
  • 1 kg paradicsom
  • 3 dl paradicsomlé
  • 3 szál chili
  • 1 csokor koriander
  • 3ek. kristálycukor
  • 3ek. fehérborecet
  • 3ek. olívaolaj
  • tengeri só

Elkészítés:

A babot 2-3 órára beáztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni és miután felforrt leszűrjük. Ezután újra hideg vízbe tesszük, sózzuk és állandó forrással, puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízben lehűtjük, majd újra leszűrjük. A paradicsomokat leforrázzuk, héját lehúzzuk, magját kikaparjuk, és a húsát felkockázzuk. Tálba tesszük, megszórjuk 2-3 csipet sóval, a cukorral és ráöntjük az ecetet. Hozzáadjuk a felkarikázott chilit és addig keverjük, míg a cukor és a só fel nem olvad. Ráöntjük a paradicsomlevet, belekeverjük a babot és az apróra vágott koriandert. Legvégül meglocsoljuk olívaolajjal és fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.

Csirke vagy pulykamell almával és camamberttel

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirke vagy pulykamell filé
  • 4 db alma
  • 20 dkg camambert sajt
  • 5 dkg vaj
  • tengeri só
  • olaj
  • 1 mk cukor
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés:

A húsból 4 nagy vagy 8 kis szeletet vágunk és mindkét felét besózzuk. Forró serpenyőben, kevés olajon, mindkét felét 1-1 perc alatt elősütjük. Az almát meghámozzuk, magházát kivájjuk és cikkekre vágjuk. Serpenyőben vajat melegítünk és az almát kevés cukorral, valamint fahéjjal világosbarnára pirítjuk. A csirkemellet tepsibe vagy jénai tálba tesszük, ráhalmozzuk az almát és a tetejére tesszük a szeletekre vágott camambert sajtot. Forró sütőben, vagy grillezőben pár perc alatt ráolvasztjuk a sajtot.