Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
cigánypecsenye_túrógombóc_n

Cigánypecsenye és túrógombóc

Cigánypecsenye

Hozzávalók:

  • 4 vastag szelet csontos karaj
  • Füstölt szalonna
  • Fűszerpaprika
  • 6 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A szalonnából 3 mm-es szeleteket vágunk, majd keresztben, egymástól 1 centire bevagdossuk, egészen a bőréig. A karajszeleteket besózzuk. A szalonnaszeleteket egy serpenyőben félig kisütjük, majd kivesszük és félretesszük. Ebben a serpenyőben megsütjük a karajszeletek egyik oldalát, majd mikor megfordítjuk, mellé tesszük a félig sült szalonnát és együtt készre sütjük. A forró zsírból kiveszünk két evőkanállal és összekeverjük egy mokkáskanál fűszerpaprikával, valamint a zúzott fokhagymával. Tálalásnál ezzel a fokhagymás paprikával kenjük meg a hús tetejét. Köretnek hasábburgonyát és házi savanyúságot kínáljunk mellé.

Túrógombóc

Hozzávalók:

  • 100 dkg túró
  • 2 ek búzadara
  • 2 ek liszt
  • 4 ek olaj
  • 1 tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • A forgatáshoz:
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dkg vaj

Elkészítés:

A túróhoz hozzákeverjük a búzadarát, majd a lisztet, az olajat, a tojást és végül a zsemlemorzsát (nagyon fontos, hogy a sorrendet tartsuk be!). Hűtőben fél órát pihentetjük, majd vizes kézzel egyforma gombócokat formázunk belőlük. Forrásban lévő vízbe dobjuk őket, és miután feljöttek a víz tetejére, még egy percig főzzük őket.
Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, a zsemlemorzsát ropogós arany barnára pirítjuk benne. Ebben forgatjuk meg még forrón a kifőtt gombócokat. Tálaláskor porcukorral és reszelt citromhéjjal elkevert tejfölt adunk hozzá.