Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
etelfotok_990x532px_v2_polip

Baby Polip provanszi módra

Hozzávalók:

  • 4-5 fej paradicsom
  • 80 dkg baby polip
  • 1 dl olíva olaj1
  • 10 dkg shalott hagyma,
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 1 g sáfrány
  • pár szál friss kakukkfű
  • kis csokor friss petrezselyem

Elkészítés:

Az olíva olajon megpirítjuk a finomra vágott shalott hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a polipokat, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Beletesszük a kockákra vágott paradicsomot és a sáfrányt majd körülbelül 20 percen át pároljuk, amennyiben a polip nem elég puha tovább pároljuk. Párolás közben ügyeljünk a folyadékpótlásra. Amikor a polip már puha a finomra vágott kakukkfűvel mártás sűrűségűre forraljuk a szószt. Tálalás előtt hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, ízlés szerint sózzuk. Friss pirítóssal tálaljuk.