Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
Aszsalt szilvs cklasalta2C Rntott brny2C Citrussalta rozmaringgaln

Aszalt szilvás céklasaláta, rántott báránycomb, citrussaláta rozmaringgal

Aszalt szilvás céklasaláta

Hozzávalók:

  • fél kg cékla
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg dió
  • 2 db alma
  • 1 dl tejföl
  • 20 dkg majonéz
  • porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 kk. mustár

Elkészítés:

A céklát alaposan megmossuk és nem túl puhára főzzük. Meghámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Ugyanígy összevágjuk a hámozott almát és az aszalt szilvát. A majonézhez adjuk a tejfölt, ízesítjük kevés mustárral, porcukorral és citromlével. Alaposan összekeverjük és beleforgatjuk a szilvát, az almát, a céklát és a durvára tört diót. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízei. Önállóan is kiváló saláta, de fogyaszthatjuk például füstölt halak mellé.

Rántott báránycomb

Hozzávalók:

  • 60 dkg báránycomb színhús
  • liszt
  • tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa,
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2-4 szál kakukkfű
  • tengeri só
  • 1 db citrom
  • fekete bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A báránycombot apró érmékre felvágjuk és besózzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a parmezánnal, a kakukkfű leveleivel, a citrom lereszelt héjával és a durvára őrölt fekete borssal. A bárányt lisztbe, tojásba és a fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban hirtelen kisütjük, majd egyből sütés után kevés citromlevet csepegtetünk rá. Majonézes burgonyasalátával kínáljuk.

Citrussaláta rozmaringgal

Hozzávalók:

  • 2db narancs
  • 2db vérnarancs
  • 2db pink grapefruit
  • 3ek. barnacukor
  • 1db lime
  • 2ág rozmaring
  • 1 kanál extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A narancsok és a grapefruitok héját késsel levágjuk a hártyával együtt, majd a gerezdenként kivágjuk a húst, azaz kifilézzük. A pucolás közben keletkező levet összegyűjtjük a deszkáról és hozzácsavarjuk a megmaradt hártyás és héjas részekből is a levet. A barnacukorral, a lime reszelt héjával és levével felmelegítjük, hogy a cukor felolvadjon és beledobjuk a rozmaring ágakat. Amikor már csak szobahőmérsékletű, kivesszük a rozmaringot, ráöntjük a citrusfilékre és hűtőbe helyezzük pár órára. Tálalás előtt amennyiben túl sok a lé leöntünk belőle, majd a citrusokhoz keverjük óvatos mozdulatokkal az olívaolajat.