Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Rántott mozzarella uborkás majonézzel

Hozzávalók:

  • 4 db mozzarella golyó
  • 2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg majonéz
  • 1 szál újhagyma
  • 3 db csemegeuborka
  • 3 szál petrezselyem
  • feketebors

Elkészítés:

A mozzarellákat három szeletbe vágjuk és papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges vizet. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban hirtelen kisütjük.
Az uborkát, a petrezselymet és az újhagymát egészen apróra összevágjuk, vagy turmixban pürésítjük. A majonézt összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a zöldeket és ízesítjük kevés sóval, valamint frissen őrölt feketeborssal. A mozzarellát azonnal fogyasszuk, mert hamar visszahűl, bár hidegen is kiváló volt, amikor én kóstoltam.