Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Piperiesz jemisztesz - rizzsel töltött paprika

Hozzávalók:

  • 4-6 db piros és zöld kaliforniai paprika
  • 20 dkg rizs
  • 4 dl paradicsomlé
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • ½ csokor menta
  • ½ csokor petrezselyem
  • ½ csokor kapor
  • feketebors
  • zsemlemorzsa
  • 2,5 dl olívaolaj

Elkészítés:

Az olívaolaj felét felforrósítjuk, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, a finomra aprított zöldfűszereket és pár perc alatt átforgatjuk. Ráöntünk 3 dl paradicsomlevet, 2 dl vizet, elkeverjük benne a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk és kevergetve felforraljuk. Takaréklángon, puhára főzzük. A paprika tetejét levágjuk, erét és a magjait kikaparjuk. Beletöltjük a megpárolt rizst és tepsibe vagy – nem műanyag fülű – lábasba állítjuk. Meglocsoljuk a maradék paradicsomlével és olívaolajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a paprika puhára nem sül. Önálló fogásként, de grillezett húsok köreteként is fogyaszthatjuk.