Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Mozzarella paradicsommal, bazsalikommal és friss salátával

Hozzávalók:

  • 4 db mozzarella golyó
  • 8 vastag kb. 1 cm-es szelet paradicsom
  • 8 bazsalikomlevél
  • 1 dl száraz fehérbor
  • tengeri só
  • feketebors
  • 10 dkg saláta keverék
  • olívaolaj

Elkészítés:

A mozzarellákat félbevágjuk. Serpenyőben kevés olíva olajat melegítünk és megsütjük a paradicsomok egyik oldalát. Forró olajban ez 15-20 másodperc. Megfordítjuk, megsózzuk, borsot őrlünk rá és befedjük bazsalikom levelekkel. Rátesszük a sajtokat és még fél percig tovább sütjük. Ekkor aláöntjük a fehérbort, lefedjük, és fél percig hagyjuk a gőzben megolvadni a sajtot. Olívaolajjal elkevert friss salátával kínáljuk.