Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Fenyőmagos kelbimbó torta

vegetarianus_foetelek

Hozzávalók:

  • 40 dkg kelbimbó
  • 3 dl tejszín
  • 3 db tojás
  • 5 dkg fenyőmag
A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 15 dkg vaj

Elkészítés:

A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, és kézzel elmorzsoljuk. Beleöntjük a tojássárgáját, adunk hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 2-3 evőkanálnyit), és addig kevergetjük, amíg a tészta kezd összeállni. Végük kézzel összegyúrjuk és golyót formázunk belőle. Fóliába csomagoljuk és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Utána enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd egy kerek, hullámos szélű tortaformába simítjuk. / vizet helyettesíthetjük 1 db tojással is/
Közben a megtisztított kelbimbókat enyhén szódabikarbónás, sós vízben 5 percig főzzük és a fenyőmagot száraz serpenyőben barnára pirítjuk. Az egész tojásokat összekeverjük a tejszínnel és kevés sóval.
A tésztában elrendezzük a lecsöpögtetett kelbimbókat, ráöntjük a tojásos tejszínt, és rászórjuk a pirított fenyőmagot. 140 fokos sütőben 1 óra húsz percig sütjük. Forrón, langyosan vagy akár hidegen is fogyaszthatjuk.