Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Spenótos gnocchi – tejszínes gorgonzolás mártással

Hozzávalók:

  • 70 dkg sárga burgonya
  • 40 dkg lecsöpögtetett spenót
  • 15 dkg liszt
  • 4 dl tejszín
  • 0.5 dkg dió
  • 10 dkg gorgonzola
  • 0.5 dl brandy
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg parmesan

Elkészítés:

A burgonyát héjában megsütjük, melegen meghámozzuk, és még langyosan tésztává gyúrjuk, a liszttel és a turmixolt spenóttal.
Vajon megpirítjuk a durvára vágott diót, brandy-vel flambírozzuk, felöntjük tejszínnel. Lassú forralás mellett felolvasztjuk benne a gorgonzola darabokat, majd a parmesant. Összeforgatjuk a frissen kifőzött gnocchikkal és vajjal krémesítjük a mártást.