Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Spagetti Arrabiata tenger gyümölcseivel és grillezett tintahal karikákkal

Hozzávalók:

  • 1 db szardella
  • 1 db nagy chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • ½ lilahagyma
  • csipetnyi kakukkfű
  • 1 fokhagyma
  • 3 db magozott fekete olivabogyó
  • 10 dkg hámozott paradicsom konzerv
  • olíva olaj
  • 10 dkg vegyes seafood mix
  • 5 dkg tintahal karika
  • 2 dkg rukkola salátalevél
  • 10 dkg spagetti tészta
  • bors

Elkészítés:

Felvágjuk apróra a szardellát, a chili paprikát, a fekete olajbogyót és a paradicsomot. Botmixerrel leturmixoljuk a konzerv paradicsomot. Serpenyőben kevés oliva olajat hevítünk, majd bele tesszük az apróra vágott alapanyagokat, rövid ideig tartó hőkezelés után a kakukkfüvet, az apróra vágott lilahagymát és a fokhagymát is. Beleöntjük a paradicsomlét, fűszerezzük, majd beforraljuk mártás sűrűségűre. Másik serpenyőben forró olajon, megpirítjuk a jól lecsepegtetett seafood mixet, és 2-3 percig hőkezeljük, és összeforraljuk a paradicsommártással. A megtisztított és kissé besózott tintahal karikákat, magas hőmérsékletre felhevített grillen meggrillezzük. Tálalás előtt összeforgatjuk a megfőzött tésztá, a paradicsomos ragut, friss ruccolát, és a tetejére tesszük a tintahal karikákat.