Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Spagetti aglio e olio

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti,
  • 6 gerezd fokhagyma,
  • 2 szál piros chili
  • ½ dl olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • parmezán

Elkészítés:

A spagettit sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. A levéből 2 dl félreteszünk. A petrezselymet finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A chilit felkarikázzuk, ha gyengébbre szeretnénk, kaparjuk ki a magját és vágjuk ki az erét.
Az olajat felmelegítjük, a fokhagymát óvatosan megfuttatjuk rajta, nehogy megégjen. Hozzátesszük a chilit, majd rátesszük a kifőtt és lecsepegtetett tésztát. Átforgatjuk, megsózzuk és kevés főzőlevet aláöntve, átforrósítjuk. Legvégül megszórjuk a petrezselyemmel és frissen reszelt vagy gyalult parmezán sajttal megszórva tálaljuk.