Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Ravioli szarvasgombás töltetékkel diós gorgonzola mártással

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 10 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 3 fej shalotta hagyma
  • 2 kg erdei gomba
  • 10 dkg fehér kenyérmorzsa
  • 3-4 ág kakukkfű
  • 0.5 dl szarvasgomba olaj
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg dió
  • 1 dl konyak
  • 20 dkg gorgonzola
  • 1 l tejszín
  • fehér bors
  • parmesan
  • só 

Elkészítés:

A lisztből, tojásokból sóval tésztát gyúrunk és legalább húsz percre a hűtőbe tesszük hűlni.

Vajon megpirítjuk a shalotta hagymát és az erdei gombát. Sóval, kakukkfűvel, szarvasgombaolajjal ízesítjük. Amennyiben szükséges fehér kenyérmorzsával sűrítjük.

Vajon megpirítjuk a durvára tört dióbelet, konyakkal flambírozzuk. Felöntjük tejszínnel, belemorzsoljuk a gorgonzolát, lassú tűzön felolvasztjuk. Parmesannal, sóval, borssal ízesítjük.