Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Pad thai

Hozzávalók:

  • 4 db 16/20-as egész Black tiger garnéla
  • 15 dkg HS koktél garnéla
  • 40 dkg rizstészta
  • 3 evőkanál chili olaj
  • 4 szál újhagyma
  • 15 dkg tofu
  • 5 dkg mogyoró
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 db lime
  • 2 db tamarind
  • 4 evőkanál világos szójaszósz
  • 8 dkg mungóbab csíra
  • 2 db tojás

Elkészítés:

A rizstésztát egy edénybe tesszük és leöntjük forrásban lévő vízzel és ebben a vízben állni hagyjuk. DE nem forraljuk!!
A tamarindokat megtörjük és magjaikat kevés meleg vízben addig dörzsöljük, míg a rajtuk lévő ragacsos anyag a vízben feloldódik, így egy lekvárszerű pépet kapunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, ebben megpirítjuk a mogyorót, a megtisztított garnélákat, koktél garnélát, majd a tojást (mint egy rántottát), de a serpenyőben ügyeljünk rá, hogy a nyersanyagok még ne keveredjenek össze! Hozzáadjuk az újhagymát, kockára vágott tofut, babcsírát. Összekeverjük és pár percpirítás után ízesítjük szójaszósszal, chili olajjal, cukorral, a lime levével, és a tramarind pürével. Hozzáadjuk a beáztatott rizstésztát és óvatosan összekeverjük. Tálaljuk.