Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Gnocchi amatriciana raguval

Hozzávalók:

  • olíva olaj
  • 20 dkg füstölt pofaszalonna vagy füstölt sonka
  • 1-2 nagy fej hagyma
  • 45 dkg konzerv pucolt paradicsom
  • őrölt bors
  • peccorino sajt
  • chili paprika
  • 60 dkg gnocchi

Elkészítés:

A füstölt szalonnát vagy sonkát csíkokra vágjuk olíva olajon kipirítjuk, rátesszük a csíkokra vágott hagymát és megpirítjuk. Felöntjük a zúzott paradicsom konzervvel, egy kevés vizet adunk hozzá és lassú tűzön főzzük. Durvára őrölt borssal, morzsolt szárított chili paprikával ízesítjük.
Körülbelül egy órát főzzük, szükség szerint után ízesítjük.
Tálaláskor összekeverjük a kifőzött tésztával, friss olíva olajjal meglocsoljuk és megszórjuk peccorinó forgácsokkal.