Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Fehérspárgás-lazacos fusilli

Hozzávalók:

  • 50 dkg fusilli
  • 50 dkg fehérspárga
  • 30 dkg lazacfilé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A lazacot kockára vágjuk. a spárgát a szár felőli részénél lehámozzuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. A tésztát sós, forrásban lévő vízben megfőzzük és lecsepegtetjük. mindig tegyünk félre egy bögrényit a főzőlevéből. Érdemes a tészta főzését úgy irányítani, hogy pont akkor legyen kész, amikor a mártás pont elkészül. Az olasz tésztákat nem öblítjük, hanem főzés után lecsepegtetjük és egyből a mártáshoz adjuk. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, rátesszük a spárgát és lassan megpároljuk. Sózzuk, meglocsoljuk citromlével és felöntjük a tejszínnel. Amikor forr beletesszük a lazacot és a finomra vágott petrezselymet. A lazac egy perc alatt elkészül, ekkor hozzáadjuk a tésztát, és ha kell, a levét hígítjuk egy kevés főző lével, ízesítünk rajta ha kívánja és azonnal fogyasztjuk is.