Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Sertéskaraj brokkolival és sonkával

Hozzávalók:

  • 4 nagy, vagy 8 kisebb szelet sertéskaraj,
  • 4 szelet sonka
  • 50 dkg mirelit brokkoli
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 4 dl tej
  • szerecsendió
  • 10 dkg reszelt sajt
  • tengeri só
  • feketebors 

Elkészítés:

A brokkolit sós vízben leforrázzuk, majd jeges vízbe szedve, hirtelen lehűtjük. leszűrjük és papírtörlőn lecsepegtetjük. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felöntjük a tejjel. Habverővel állandóan kevergetve felforraljuk. Ízesítjük sóval, frissen őrölt szerecsendióval és hozzáadjuk a sajt felét. A karajszeleteket sózzuk, borsot őrlünk rá és serpenyőben, kevés olajon, mindkét oldalát két-két perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük a húsokat és mindegyik tetejére teszünk egy szelet sonkát és egy keveset a brokkoliból. Beborítjuk a mártással és megszórjuk a reszelt sajttal. Forró, kb. 190 fokos sütőben, 15 perc alatt megsütjük.