Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Ropogós sertés szűz édes- csípős salátával

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés szűz vékonyan felszeletelve
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 g frissen őrölt bors
  • 2 dl szódavíz
  • ½ csomag sütőpor
  • 50 dkg fejes káposzta kockákra vágva
  • 1 db kígyó uborka hámozva, magozva, fél karikára vágva
  • 1 db hegyes erős paprika fél karikára vágva
  • 5 dkg piros kaliforniai paprika apró kockákra vágva
  • 1 fej vöröshagyma nagy kockákra vágva
  • 1 ek. cukor
  • 10 dkg friss gyömbér julienne-re vágva
  • 2 fej zúzott fokhagyma
  • 5 ek. szójaszósz
  • 5 ek. almaecet
  • 0,5 l olaj

Elkészítés:

A sertés szűzből hajszál vékony szeleteket vágunk, sózzuk, borsozzuk. Lisztből, tojásból, sütőporból és a szódavízből sűrű palacsintatésztát keverünk. A sertés szeleteket ebbe a masszába megforgatjuk, és bő olajban kisütjük, tálalásig melegen tartjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Megfuttatjuk benne a gyömbért, fokhagymát, kaliforniai paprikát, erős paprikát, hagymát, káposztát, és az uborkát. Ízesítjük cukorral, szójaszósszal, alma ecettel. A hús mellé hidegen tálaljuk!
Friss koriander zölddel díszítjük.