Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Ötfűszeres császárhús

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés császárhús
  • 1 tk. kínai ötfűszer keverék
  • 1 fej fokhagyma
  • 5 dkg gyömbér
  • 1 ek. rizsecet/almaecet
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg szárított shitake gomba
  • 3 ek. barna cukor
  • 0,5 dl sötét szója szósz
  • 1 csokor újhagyma

Elkészítés:

A császárhúst felkockázzuk. Fűszerezzük kínai öt fűszerrel. Egy lábosban karamellt készítünk. Erre rádobjuk a húst és felöntjük vízzel és sötét szójaszósszal. Hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát. Mikor már puha hozzáadjuk az aszalt szilvát és a gombát. Elpároljuk róla a főzőlét és karamellizáljuk a húst. Friss újhagymával tálaljuk.