Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Lasagne sült paprikával és füstölt házi sonkával

Hozzávalók:

  • 1 csomag lasagne tészta / fél kg./
  • 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika
  • 2-3 darab tv paprika
  • 40 dkg darált füstölt sonka vagy főtt füstölt tarja
  • 0,6 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • dl tejszín
  • 6-7 dkg vaj
  • 20-25 dkg reszelt sajt pl. mozzarella vagy trappista
  • Őrölt bors
  • Kakukkfű

Elkészítés:

A megmosott paprikák csumáját eltávolítjuk és húsukat hosszában két cm.-es csíkokra felvágjuk. Serpenyőben olívaolajat forrósítunk és a paprikákat hirtelen, inkább két-három részletben megsütjük. Sütés közben fűszerezzük kakukkfűvel. A megsütött paprikákat tányéron félretesszük, és csak ekkor sózzuk! Ezután elkészítjük a sonkás besamelmártást. Ehhez a sonkát egy lábasban 5 dkg vajon elkezdjük pirítani. Ha kellően átpirult, megszórjuk a liszttel és felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Az egészet összeforraljuk, megborsozzuk és megsózzuk. A sonkakrémnek kenhető, lágy állagú mártásnak kell lennie.
Ezután egy sor lasagne tésztát egy kivajazott tepsi aljára teszünk és megkenjük sonkakrémmel. Erre tesszük egymás mellé a sült paprika szeleteket és egy kevés reszelt sajtot osztunk el rajta. A paprika által eresztett levet ne öntsük ki, hanem egy evőkanállal locsoljuk szét a sorok között. Ezt addig ismételjük, míg a tészta és a töltelék el nem fogy. Legfelülre sonkakrémet kenünk, és a laposan megszórjuk reszelt sajttal.
160˚-os sütőben körülbelül 50 perc alatt megsütjük.