Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Fűszeres kumquat sült prágai sonkával

Hozzávalók:

  • 50 dkg kumquat negyedelve
  • 350 ml fehér balzsamecet
  • 50 dkg barna cukor
  • 1 egész fahéjrúd
  • 25 szem szegfűszeg
  • 6 szem szegfűbors
  • 60 dkg prágai sonka
  • 2 narancs kifacsart leve
  • 15 dkg vegyes virágméz
  • 500 ml víz

Elkészítés:

A prágai sonkába egyenletesen megtűzdeljük 10 db szegfűszeggel és megkenjük mézes narancslével. 150°C-os sütőben 1 óra alatt készre sütjük. A vízbe beletesszük az ecetet, cukrot, fűszereket és felforraljuk. Pár perc forralás után beletesszük a kumquatokat és puhára főzzük. Ha megpuhult kivesszük a vízből, félretesszük. A vizet átszűrjük, és sűrű sziruppá forraljuk. Ekkor visszatesszük bele a gyümölcsöt és hagyjuk kihűlni. A sült szeletelt sonka mellé tálaljuk.