Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Citromos-capris sertés szűz

Hozzávalók:

  • 18 dkg sertés szűz (6db 3dkg-os érme)
  • 0,5 dl olíva olaj
  • 2 evőkanál capri bogyó
  • 1-2 ág petrezselyem zöld
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 1 dl húsleves vagy alaplé
  • 1 citrom
  • 5 dkg vaj
  • Bors
  • 1-2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A sertés szűz érméket sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk.
Serpenyőben olíva olajon megsütjük a húsok mindkét oldalát 2-2 percig.
Felöntjük a fehérborral, húslevessel, hozzáadjuk a citrom levét, capri bogyót és a finomra vágott petrezselymet. Mártás sűrűségűre forraljuk. Tálalás előtt vajjal dúsítjuk.