Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Cigány pecsenye

Hozzávalók:

  • 4 vastag szelet csontos karaj
  • füstölt szalonna
  • fűszerpaprika
  • 6 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A szalonnából 3 mm-es szeleteket vágunk, majd keresztben, egymástól 1 centire bevagdossuk, egészen a bőréig. A karajszeleteket besózzuk. A szalonnaszeleteket egy serpenyőben félig kisütjük, majd kivesszük és félretesszük. Ebben a serpenyőben megsütjük a karajszeletek egyik oldalát, majd mikor megfordítjuk, mellé tesszük a félig sült szalonnát és együtt készre sütjük. A forró zsírból kiveszünk két evőkanállal és összekeverjük egy mokkáskanál fűszerpaprikával, valamint a zúzott fokhagymával. Tálalásnál ezzel a fokhagymás paprikával kenjük meg a hús tetejét. Köretnek hasábburgonyát és házi savanyúságot kínáljunk mellé.