Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Chorizzós Enchilada

Hozzávalók:

  • 8 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg pizza mozzarella
  • 4 dkg sűrített paradicsom
  • 1 l paradicsomlé
  • 0.3dl olíva olaj
  • 1 cs. chili paprika
  • 1 kcs. koriander
  • 5 db tortilla
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1 cs. római kömény
  • 1 cs. szurokfű
  • 2 tk. mexikói fűszerkeverék
  • 2 dl tejföl
  • bors 

Elkészítés:

Olíva olajon megpirítjuk a finomra vágott fokhagyma 2/3-át, majd a hagymát és a sertéshúst.
Ízesítjük korianderrel, római köménnyel, mexikói fűszerkeverékkel, chili paprikával és sóval, borssal. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és kb. egy órát főzzük. A megmaradt fokhagymát olíva olajon megpirítjuk, ráöntjük a paradicsomlét, szurokfűvel, borssal, sóval ízesítjük. Sűrűre forraljuk.
Az elkészült ragut tortillákba tekerjük, kiolajozott tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük őket, egyenletesen rájuk öntjük a paradicsomszószt, megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal és 180°C-os sütőben besütjük. Tálaláskor tejföllel és finomra vágott korianderrel díszítjük.