Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Ázsiai szilvás sertéscsíkok

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 15 cm póré
  • 10 db szilva
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 2 szál chili paprika
  • olaj só
A mártáshoz:
  • 1 ek. méz
  • ½ dl szójaszósz
  • 1 dl hidegvíz
  • 1 ek. keményítő

Elkészítés:

A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk. A pórét és a sárgarépát hosszában félbe, majd ferdén vastagabb szeletekre vágjuk. A szilvát kimagozzuk és négybe vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felcikkezzük. A mártás hozzávalóit összekeverjük.
Wok-ot vagy serpenyőt forrósítunk. Lehetőleg folyamatosan magas hőfokon tartsuk a serpenyőt, mert úgy marad minden zöldség roppanós, valamint levet sem lesz ideje engedni. A serpenyőbe kevés olajat öntünk, megvárjuk, míg ez is teljesen átforrósodik és beletesszük a sertéshúst. Miután kifehéredett, belekerül a répa és a gomba. Ezekkel egy-két percet pirítjuk, majd jöhet a póré, a szilva és a chili. Pár perc pirítás után, enyhén megsózzuk és ráöntjük a kikevert mártást. Folyamatosan kevergessük, mert a keményítőtől hamar sűrűsödik. Mihelyt összeforrt már készen is van.