Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Vadas marha (4 főre)

Hozzávalók:

  • 60 dkg vegyes leveszöldség (répa, zöldség, zeller)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg marha színhús
  • 0,5 dl evőkanál olaj
  • 1 babérlevél
  • 1 ág friss kakukkfű
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 0,5 l tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1-2 kávéskanál citromlé

Elkészítés:

A leveszöldséget, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A húst leöblítjük, szárazra törüljük, felszeleteljük, a hártyával borított szegélyüket 3-4 helyen bevagdossuk, hogy megtartsák a formájukat.
Felforrósítunk 4 evőkanál olajt, beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukon hirtelen megkapatjuk. Rádobjuk a zöldségeket és a hagymát, 3-4 percig erős tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet és a kakukkfüvet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel vagy marha húslével, hogy éppen ellepje, majd fedő alatt, szelíd tűzön az egészet puhára pároljuk (kb.: 40-60 perc). Az elfőtt lét mindig egy kevés forró vízzel pótoljuk. 2 evőkanál olajon barnára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, még 1 percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, felöntjük 2 dl hideg vízzel, és simára keverjük. Kiemeljük a húst a levéből, mélyebb tálra rendezzük, melegen tartjuk. A babérlevelet kidobjuk, a zöldségeket botmixerrel péppé zúzzuk. Hozzászűrjük rántást, 3 dl tejföllel és a mustárral ízesítjük, végül, ha kell, sózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítjuk, és jól összeforraljuk (8-10 perc). Bevonjuk vele a hússzeleteket, és a maradék tejföllel, valamint petrezselyemlevélkékkel díszítve tálaljuk.