Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Szecsuáni szárított marha

Hozzávalók:

  • 60 dkg marha hátszín
  • 4 db szárított chili
  • 1 tk. szecsuáni bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 1 tk. paradicsom püré
  • 0,5 dl sötét szójaszósz
  • 1 jégcsapretek
  • 1 póréhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 ek. barna cukor

Elkészítés:

A húsból vékony csíkokat vágunk és bepácoljuk szójával, chilivel, gyömbérrel, fokhagymával. Forró serpenyőben kevés olajon pirítjuk a húst, úgy hogy a képződő levet mindig leöntjük róla.
Ha már elég száraz hozzáadjuk a cukrot, paradicsompürét, szójaszószt, fűszereket és rá karammellizáljuk. A végén julienne gyömbérrel, retekkel, répával, póréval keverjük össze.