Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Kávés-narancsos kacsamell

Hozzávalók:

  • 4 db fél kacsamell
  • őrölt koriander
A mártáshoz:
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál gyökér
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 db narancs
  • 2 dl feketekávé
  • 1 dl vörösbor
  • ½ dl olívaolaj
  • 5-6 szem egész feketebors
  • 10 szem koriandermag
  • 1 rúd fahéj
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 ek. barnacukor

Elkészítés:

A gyökérzöldségeket felkarikázzuk, a hagymát finomra vágjuk. Egy lábasban az olíva olajat felmelegítjük és a zöldségeket arany barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és együtt addig pirítjuk, míg üveges nem lesz. Hozzáadjuk a fűszereket, 2 narancs kifacsart levét, kevés reszelt narancshéjat, felöntjük a vörösborral és 1 liter alaplével vagy forró vízzel. Ízesítjük sóval és lassan gyöngyözve, a felére visszafőzzük a mártást. Finom lukú szűrőn átszűrjük. Visszatesszük főzni, hozzáöntjük a balzsamecetet, a kávét, a cukrot és újra a felére visszafőzzük.
Közben a kacsamelleket besózzuk, bedörzsöljük őrölt korianderrel és forró serpenyőben a bőrös felén elősütjük. Ezután hőálló tálba tesszük és 160 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük. A mártással összemelegítjük a harmadik narancs, rostok közül kivágott húsát és a felszeletelt kacsamellet körülöntve tálaljuk. Burgonya röstit vagy krokettet kínáljunk mellé.