Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Töltött tintahal

Hozzávalók:

  • 4 db friss tintahal (nem pucolt)
  • 20 dkg sertés darált hús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db shallott hagyma
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 5 dkg pörkölt sótlan mogyoró
  • 2 db friss chili
  • 5 ek szójaszósz
  • 2 ek barna cukor
  • 2 ek keményítő
  • 3 cl chili olaj
  • 1 db finomra vágott kaffir lime levél
  • 1 db tojás
  • édes chili szósz a tálaláshoz
  • friss koriander a tálaláshoz

Elkészítés:

A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, tojással, keményítővel. A tintahalat megtisztítjuk. A tölteléket a tintahalak belsejébe töltjük. A töltött tintahalak végét egy hústűvel lezárjuk. Forró serpenyőben minden oldalról megpirítjuk majd kevés alaplével kb. fél óra alatt puhára pároljuk.
Édes chili szósszal és finomra vágott korianderrel tálaljuk.