Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Thai hal curry

Hozzávalók:

  • 50 dkg tilápia filé
  • 3x25 dkg-os kókusztej
  • 1 csokor friss koriander
  • 1 csomag thai leves alap
  • 4 db shallotta hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 5 evőkanál chili olaj
  • 2 db lime
  • 2 db édes burgonya
  • 2 db angolzeller
  • ½ db ananász
  • 1 db friss chili
  • 2 evőkanál HS kurkuma

Elkészítés:

Először elkészítjük a curry pasztát: Egy mixerben összeturmixoljuk a thai leves alapból a citromfüvet, galanga gyökeret, fél csokor friss koriander zöldet, shallotta hagymát, fokhagymát, chili olajat, friss chilit, kurkumát, és a lime-ok reszelt héját. Ha nem sikerül összeturmixolni, hozzáadunk egy kevés vizet.
Egy serpenyőben az egyik kókusztejet addig forraljuk, míg már csak a zsírja marad. Ebben megpirítjuk, a curry pasztát majd felöntjük a másik két kókusztej konzervvel. Sózzuk, ízesítjük cukorral, a lime-ok kifacsart levével. Hozzáadjuk a felszeletelt angolzellert, kockázott ananászt és édesburgonyát. Beletesszük a halat. Kb. 5 percig forraljuk. Mielőtt kitálaljuk, kóstoljuk meg hogy kelőképpen sós, édes illetve savanykás. Párolt jázmin rizzsel és a finomra vágott friss korianderrel tálaljuk.