Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Kardhal teriyaki steak grillen sütve, mentás uborkasalátával és zöldcitromos kókusztejkrémmel

Hozzávalók:

  • 4 db 140-170g kardhal steak
  • 2-3 kígyóuborka
  • 2 zöldcitrom
  • 8 dkg mentalevél
  • 8 dkg koriander
  • 4 kk. citromfű
  • 4 kk. gyömbér
  • 1 fej fokhagyma
  • 400 ml kókusztejkrém
  • 200 ml fehérbor
  • olívaolaj
  • tengeri só
  • feketebors frissen őrölve

Elkészítés:

A salátához hámozd meg az uborkát, vágd ketté, kanalazd ki a magokat, majd reszeld le. Add hozzá a citrom reszelt héját, facsart levét, a koriandert és a mentát.
Készítsd el a kókusztejkrémet: serpenyőben hevíts kevés olívaolaj és vaj keverékét, tedd bele a fokhagymát, a gyömbért, az apróra vágott citromfüvet, és párold pár percig. Öntsd bele a fehérbort, a kókusztejet, és 6-8 percig lassú tűzön forrald rövid lére. Amikor kész, szűrd le, tedd félre, és tartsd melegen.
A kardhal steaket kenegesd meg az elkészített teriyaki marináddal, majd tedd a felhevített grill lapra és süsd mindkét oldalát 2-2 percig. Sütés után érdemes visszatenni a marinádba, és ott pihentetni tálalásig.
Tálaláskor a mentás uborkasalátából kanalazz a tányér közepére kis halmot, helyezd rá a kardhal szeletet, majd csorgass mellé kevés zöldcitromos kókusztejkrémet.