Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Fogas gyömbéres zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 60 dkg bőrös fogas filé
  • 30 dkg cukkíni
  • 30 dkg sárgarépa
  • 10 cm póré
  • 2 cm gyömbér
  • 8 dkg vaj
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • olívaolaj
  • 1 db lime

Elkészítés:

A halból négy egyforma szeletet vágunk, és papírral szárazra töröljük. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a hal bőrös felét ropogósra sütjük. Közben a húsát enyhén besózzuk. A tűzről levéve vajdarabkákat teszünk rá és 160 fokos sütőben vagy szalamanderban 2-3 perc alatt megsütjük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk és hasábra vágjuk. Kevés olajon, a póré kivételével a zöldségakat kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és a pórét, majd 1 dl húslevet aláöntve összepároljuk. Enyhén megsózzuk, ízesítjük a lime levével, a finomra vágott petrezselyemmel és a tűzről lehúzva 4 dkg kockára vágott vajat adunk hozzá.