Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Egészben sült tengeri süllő

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg egész tengeri süllő
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág petrezselyem
  • 1db citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Bors
  • 1 dl oliva olaj
  • 1 dl száraz fehér bor

Elkészítés:

A süllőt hasánál középen felvágjuk, beletesszük a bazsalikomot, rozmaringot, kakukkfüvet, petrezselymet,1-2 gerezd citromot és a fokhagymát. A halat ráhelyezzük egy alufóliára, melynek oldalait felhajtjuk, meglocsoljuk olíva olajjal és fehér borral. Becsomagoljuk a fóliába.180°C-os rostlapon negyed órát pároljuk (vagy 180°C-os sütőben 10 percet). Ezután kibontjuk, húsát eltávolítjuk a gerincéről és citromgerezddel tálaljuk.