Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Tésztában sült négysajtos karfiol

Hozzávalók:

  • 15 dkg vajas tészta
  • 1 kg karfiol rózsa
  • 5 dkg pannónia sajt
  • 5 dkg kéksajt
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 0,5 l tej
  • szerecsendió

Elkészítés:

A vajas tésztát elfelezzük, és mindkét felét akkorára nyújtjuk amekkora tepsiben készíteni szeretnénk. Az egyik felét a tepsi aljára tesszük és 160 fokos sütőben megsütjük. A másik felét konyharuhával letakarva félretesszük. A vajból és a lisztből rántást készítünk, felöntjük a felmelegített tejjel habverővel simára keverve, felforraljuk. Hozzáadjuk a lereszelt sajtokat, a krémsajtot, majd ízesítjük sóval és szerecsendióval. A karfiolt sós, enyhén cukros vízben leforrázzuk, hideg vízben lehűtjük, majd alaposan lecsepegtetjük. Rátesszük az előzőleg megsütött vajas tésztára és ráöntjük a sajtmártást. Befedjük a vajas tésztával, villával megszurkáljuk és 150 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.