Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Sonkás rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 30 dkg darált füstölt sonka
  • 5 dl tej
  • 3 ek. liszt
  • bors
  • tengeri só
  • zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg pannónia sajt
  • vaj

Elkészítés:

A darált sonkát lábasban lassan lepirítjuk, majd kevés liszttel megszórva, még pár percig pirítjuk. Ekkor felöntjük tejjel és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. ízesítjük sóval és kevés őrölt feketeborssal. 3 liter vizet, kevés sóval és cukorral felforralunk, majd beletesszük a babot és pár perc alatt leforrázzuk. Hideg vízbe szedve lehűtjük, majd leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. Egy jénai tálat vajjal kikenünk és megszórjuk zsemlemorzsával. Beletesszük a bab felét, majd elsimítjuk rajta a sonkakrémet. Erre kerül a maradék bab, melyet megkenünk a tejföllel elkevert reszelt sajttal. 170 fokos sütőben, 45-50 perc alatt megsütjük.