Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 3 db padlizsán,
  • 40 dkg darált sertés vagy pulykacomb,
  • 2 közepes fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 l hámozott paradicsom konzerv,
  • 1 dl olívaolaj,
  • tengeri só,
  • oregánó,
  • 15 dkg mozzarella

Elkészítés:

A hagymát nagyon finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A paradicsomot leturmixoljuk. A padlizsánokat felkarikázzuk, besózzuk és fél órán át állni hagyjuk. Ezután papírszalvétával szárazra töröljük és forró serpenyőben, kevés olívaolajon mindkét felét megsütjük. Egy lábasban olívaolajat melegítünk, rátesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Rövid pirítás után hozzáadjuk a darált húst. 10 perc után sózzuk, fűszerezzük oregánóval és felöntjük a paradicsomlével. Fedővel lefedve, időnként megkeverve 40 percig főzzük. ezután egy tepsibe, vagy jénai tálba váltakozva leteszünk egy sor padlizsánt, illetve egy sor darált húst. Ha tartalmasabb ételt szeretnénk, az aljára tehetünk egy sor héjában főtt, felkarikázott burgonyát. A tetejét megszórjuk reszelt mozzarella sajttal és 180-190 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.