Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya,
  • 0,5 dl tejszín
  • tengeri só
  • fehérbors
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 10 dkg pannónia sajt

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és hajszál vékony karikára vágjuk vagy gyaluljuk. A sajtot lereszeljük, a kakukkfű leveleit letépkedjük. A tejszínt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a sajtot és aburgonyát, magsózzuk, ízesítjük kevés fehérborssal és friss kakukkfűvel. Lassú tűzön 10-15 percig főzzük, majd tepsibe öntjük, kevés zsemlemorzsát szórunk a tetejére és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Egy óra alatt szép barnára sütjük. Önálló fogásként friss salátával, vagy szárnyasok, halak mellé, köretként is fogyaszthatjuk.