Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Zöldspárgával - szárított sonkával töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 fél csirkemell filé
  • 16 szál zöldspárga
  • kb. 8 szelet szárított / pármai, paraszt / sonka
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemelleket hosszában úgy vágjuk félbe, hogy nyitott szeletet kapjunk. Kiklopfoljuk, enyhén besózzuk és beterítjük két-két szelet szárított sonkával. Ha friss a spárga, akkor a szár részét meghámozzuk, leforrázzuk és lehűtjük. Ha mirelit, akkor szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. A spárgát a sonkára tesszük és felgöngyöljük a csirkemellet. Bepanírozzuk, azaz lisztbe, felvert tojásba és morzsába forgatjuk. Nem túlforró olajban, barnára ropogósra sütjük.