Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Paella

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkecomb
  • 35 dkg gömbölyűszemű rizs
  • 10 dkg zöldborsó
  • 4 ek. olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kaliforniai vagy kápia paprika
  • 5 dl csirkehúsleves
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 g sáfrány
  • 1-2 ág friss kakukkfű
  • 1 friss babérlevél
  • 1 ek. petrezselyem
  • 1 kk. só
  • 1 cs.törött bors
  • 50 dkg tenger gyümölcsei mix
  • 2 db citrom

Elkészítés:

Egy serpenyőben kevés olíva olajon a csirkehúst arany barnára pirítjuk, majd félretesszük. A serpenyőben visszamaradt olíván megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, zúzott, fokhagymát. Rátesszük a rizst és pár percig együtt pirítjuk, sózzuk, majd felöntjük a fehérborral és a csirkehúslevessel. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, zöldborsót és a fűszereket, majd a pirított csirkerészeket. Jól összekeverjük majd fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Hozzátesszük a tenger gyümölcseit, megszórjuk finomra vágott petrezselyem zölddel és lefedve újabb 10 percig pároljuk. Citrom gerezdekkel díszítve tálaljuk.