Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Narancsos pulykacomb, sütőtök pürével

Hozzávalók:

  • 1 db alsó pulykacomb
  • 1 db sütőtök kb. 1,5 kg
  • 5 szál sárgarépa
  • 2 db narancs
  • 2 ek. méz
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • gyömbérpor
  • 1 l zöldségalaplé
  • 4 dkg vaj

Elkészítés:

A sárgarépákat megtisztítjuk és karikára vágjuk. A narancsok héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A pulykacombokat besózzuk és bedörzsöljük gyömbérporral. Egy mélyebb serpenyőben kevés olajat melegítünk, a pulykacombot körbesütjük, és egy tányérra szedjük. A serpenyőben kissé megpirítjuk a sárgarépát, ráöntjük a mézet, a narancslevet és összeforraljuk. Ezután felöntjük fél liter alaplével, enyhén megsózzuk, beleszórjuk a narancshéjat és visszatesszük bele a pulykacombot. Fedő alatt, időnként kevés alaplevet aláöntve megpároljuk a combot. Figyeljünk arra, hogy a legvégére csak kevés szaft maradjon alatta. Mikor a tűzről lehúzzuk, de fontos, hogy közvetlen tálalás előtt a kockára vágott hideg vajat elkeverjük benne.
A sütőtököt hosszában félbevágjuk és a magjait a rostokkal együtt kikaparjuk. Tepsire tesszük, megsózzuk, megszórjuk gyömbérporral és meglocsoljuk olívaolajjal. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 25-30 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a sütőből, kikaparjuk a húsát és kevés olívaolajjal simára keverjük. Párolt répa, sütőtök püré, pulykacomb, vajas mártás, mennyei.