Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 4 db szikkadt zsemle
  • 5 db paradicsom
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • olívaolaj
  • tengeri só
  • fehérbors
  • 1 kk. mustár

Elkészítés:

A zsemlék héját vékonyan levágjuk és a belsejét kis kockára daraboljuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk és a húsát a paradicsommal egyező méretűre vágjuk. Ugyanígy felvágjuk a mozzarellát is.
Mindhármat egy tálba tesszük, megsózzuk, adunk hozzá mustárt, frissen őrölt fehérborsot és kevés olívaolajat. A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk és serpenyőben, kevés olajon, mindkét oldalát egy-egy perc alatt elősütjük. Tepsibe tesszük és minden szeletre egy nagy kupac sajtos paradicsomot teszünk. Ezután meglocsoljuk még egy kevés olívaolajjal és 170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük. Friss salátát kínáljunk mellé.