Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Kelbimbós csirkecombok

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 4 db csirkecomb
  • ½ szál póré
  • 0,5 dl olívaolaj
  • kakukkfű
  • fehérbors
  • 4 dl tejszín

Elkészítés:

A csirkecombokat félbevágjuk és besózzuk. A póréhagymát először hosszában ketté, majd fél centis darabokra vágjuk. Lábasban olívaolajat melegítünk, megfonnyasztjuk a póréhagymát és rátesszük a csirkecombokat. Ízesítjük szárított kakukkfűvel, frissen őrölt fehérborssal. Felöntjük 3 dl vízzel és a tejszín felével. Lefedve pároljuk 30 percig, majd hozzáadjuk a megtisztított kelbimbót. Ráöntjük a maradék tejszínt és további 20 perc alatt készre pároljuk.