Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Csirkeburger uborkás majonézzel

Hozzávalók:

  • 4 db buci / szezámmagos, mákos vagy sima/
  • 40 dkg darált csirke vagy pulykamell
  • 1 kis fej lilahagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • bors
  • fél dl tejszín
  • jégsaláta
  • keményítő
  • olaj a sütéshez

A szószhoz:


  • 10 dkg majonéz
  • 3 db csemegeuborka
  • 1 kis fej lilahagyma

Elkészítés:

A darált csirkemellet a finomra vágott hagymával, petrezselyemmel, sóval, fehérborssal, 1 mk. keményítővel és a tejszínnel alaposan összegyúrjuk. 4 egyforma pogácsát formázunk belőle és kevés forró olajban kisütjük, majd szalvétán leitatjuk róla a felesleges zsiradékot. A szószhoz az uborkát és a hagymát apróra vágjuk, majd összekeverjük a majonézzel. A bucikat félbevágjuk és forró sütőben pár perc alatt átmelegítjük. A bucik aljára sok-sok csíkokra vágott jégsalátát teszünk, majd rá egy kanál majonézt, a húst és újra majonézt. Befedjük a bucival és forrón fogyasztjuk.