Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Coq au vin

Hozzávalók:

  • 1 egész kakas (csirke)
  • 1 tálca gomba
  • 20 dkg shalotta hagyma
  • 50 dkg húsos szalonna
  • bors
  • friss kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • 0,5 l száraz vörösbor
  • 10 dkg vaj
  • 50 ml brandy
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek. paradicsom püré
  • 15 dkg liszt
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 100 ml olíva olaj
  • 1 ek. cukor

Elkészítés:

A kakast daraboljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Olíva olajban megpirítjuk. A húst félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, shallott hagymát, paradicsompürét. Pár perc pirítás után felöntjük a brandyvel, majd a vörösborral. Beletesszük a húsokat és a fűszereket. Készre főzzük, tálalás előtt vajjal dúsítjuk, friss petrezselyemmel megszórjuk.